Vi tilbyder

Et stråtag skal ikke kun være flot det første år, men gerne bidrage til husets udstråling i mange år frem, derfor tilbyder vi også løbende service og vedligeholdelse af stråtage.

Nyt stråtag nær Vejle og Midtjylland

Et nyt stråtag er et 100% naturligt produkt, der laves af tørrede tagrør. Et stråtags holdbarhed er ca 30 år, dog er det vigtigt at vedligeholde taget løbende for at opnå den optimale holdbarhed. Holdbarheden afhænger blandt andet af tagets hældning, da størst mulig hældning gør at vandet kan løbe hurtigt af taget. Der skal tækkes med både tynde korte tagrør og tykkere lange rør for at afstemme strå hældningen, så stråene stadig peger nedad. Dette medgiver at vandet ikke kan opsuges mellem tagrørerne, og forkorte holdbarheden. Et stråtag kræver særlige tørret tækkerør, der bliver pålagt korrekt. Hertil benyttes også specialfremstillede tækkeskruer samt rustfri ståltråd, som bidrager til et solidt tag som holder i mange år og i alt slags vejr.

Et stråtag skal ikke kun være flot det første år, men gerne bidrage til husets udstråling i mange år frem, derfor tilbyder vi også løbende service og vedligeholdelse af stråtage. Vores team består blandt andet af uddannet tømrer og tækkere som har mange års erfaring. Dette gør, at vi kan stå inde for vort arbejde, og at dit tag er sikret det bedste udgangspunkt for holdbarhed og hermed et smukkere udseende. Dog er det altid vigtigt med vedligeholdelse og efterfølgende tilsyn med opført stråtag. Vi tilbyder services hvor vi efterfølgende fører tilsyn, rådgiver i hvordan vores kunder selv kan pleje deres nye stråtag bedst, samt udbeder vedligeholdelse mange år frem. Vi har beliggenhed nær Vejle i Midtjylland.

Vedligeholdelse af et nyt stråtag

Et stråtag bør mindst en gang om året efterses og dertil vedligeholdelse udbedres. Herunder er vandbrædder, vindskader og dækbrædder vigtige elementer at huske ved gennemgang over vedligeholdelse. Derudover skal taget tjekkes for eventuelle skader og sikre at taget får luft og kan ånde. Det er en god ide at få din tækkemand til at tilføre opsyn hvert femte år, da der kan være behov for vedligeholdelsesarbejde i form af reparationer, rygninger, mekanisk afrensning eller sprøjtning mod mosser.

Fordele ved stråtaget

Der er mange fordele ved at vælge et nyt stråtag. Tidligere blev stråtaget ofte fravalgt til fordel for et traditionelt tegltag grundet den store risiko for brand. Dette er ikke længere en afgørende faktor, da man har udviklet et produkt, som kan bruges til at brandsikre stråtaget. Ved brandisolering benyttes en Sepatec membran, hvilket er en slags glasvævsdug. Dette lægges ind under det nyetablerede stråtag. Dugen bevirker, at taget ikke kan brænde på undersiden. Hvis uheldet skulle være ude og branden opstår på tagets overflade, vil man ofte kunne nå at slukke branden i tide og dermed redde husets indre. Sepatec er nemt og billigt at pålægge. Den monteres uden på lægterne inden tækningen og tillader hermed også at taget kan ånde, hvilket bidrager til tagets naturlige gennemluftning og udtørring. Ved at pålægge en Sepatec membran, undgår man også flyvende frømateriale fra tækkerørene.

Får at få mere info, så kontakt os her.

Alt i nytænkning

Vi tilbyder dig alle former for reparationer af dit stråtag. Reparationer inkluderer stormskader, mosbekæmpning samt mønninger med hø af rødsvingel. Mønninger med lyng kan suppleres med kobberfilt, kobbervæv og en stang af kobber, der tilsammen virker mosbekæmpende.

Brandisolering af nyt stråtag

Vi anbefaler den nyeste form for brandisolering med Sepatec. Sepatec er en dug der monteres uden på lægterne inden tækningen. I tilfælde af brand opstået udenpå taget, hindrer branden i at brede sig på undersiden af taget, men samtidig tillader taget at ”ånde”.

Tømrerarbejde og tagkonstruktioner

Vi er specialister i alt tømrerarbejde vedrørende stråtag og andre former for tagbeklædning, tegl, betontagsten, ståltag, eternit, bindingsværk og efterisolering.

Få et uforpligtende tilbud

Kontakt os og få et uforpligtende tilbud på dit tag projekt. Udfyld formularen og vi vender tilbage til dig hurtigst muligt.